Geschiedenis

Ontdek onze historie

Olense Vleeswaren Industrie, een Kempisch bedrijf met een groot assortiment aan snacks, charcuterie, aperitiefhapjes en andere voedingsproducten! Sinds 1968 het familiebedrijf van de familie Vanreusel.

1968

OVI is geboren...

Jozef is een geboren ondernemer. Na jaren in het bedrijf van zijn vader te hebben gewerkt richt hij, samen met zijn broer Karel en toenmalige vrouw Marie-Louise, de Olense Vleeswaren Industrie op. De focus ligt op dat moment bij charcuterie zoals boterhamworst, hespenworst en spek. Ze starten hun bedrijf in Geel. Later zullen Karel & Marie-Louise het bedrijf verlaten, al blijven ze tot op de dag van vandaag het reilen en zeilen van OVI volgen.

Foto van links naar rechts: Marie-Louise Vanlommel, Karel Vanreusel, Jozef Vanreusel

1995

Start aan de Hoogbuul

De productie loopt op volle toeren… Jozef merkt dat de fabriek uit zijn voegen barst en besluit om de activiteiten van OVI verder te zetten in Olen. Hij bouwt er een grotere fabriekshal aan de Hoogbuul en breidt het assortiment uit met worsten, cervela’s en paté’s.

2005

Uitbreiding (B-site)

Jozef ziet potentieel in een heel gamma aan nieuwe producten. Meer nieuwe producten betekent meer verschillende machines en verschillende productielijnen. Daarom werd er een B-site bijgebouwd. In deze hal ligt de focus op frituursnacks. Maar ook een eigen bakkerij wordt geïmplementeerd voor de productie van deegproducten zoals hotdogbroodjes en vers bladerdeeg.

2013

Philippe Vanreusel komt aan het roer

Philippe Vanreusel, zoon van Jozef, wordt mede gedelegeerd bestuurder. Uiteraard is Philippe opgegroeid op de OVI site, en kent hij de volledige fabriek van binnen en van buiten.

2023

Uitbreiding (C-site)

In 2023 opent de nieuwe C-site zijn deuren!

Door de constante groei van OVI investeren we in een duurzame toekomst. Sinds 2020 hebben we 744 zonnepanelen op onze 20 meter hoge B-site liggen. Ook onze nieuwe C-site zal heel wat technologische hoogstandjes bevatten: een regenwateropvang voor de productie van stoom, extra zonnepanelen, veel natuurlijke lichtinval, een recuperatie van condenswater, …

2023

OVI ontvangt subsidies

Bij OVI blijven we investeren in de toekomst doormiddel van een continue innovatie van onze producten. Dit kan alleen door te werken met machines en materieel met de best beschikbare technieken, zowel naar het product toe als naar milieu en omgeving. Hierdoor creëren we de beste mogelijkheden en opportuniteiten voor het bedrijf, voor onze werknemers en voor de samenleving.

Om dit te realiseren krijgt OVI steun van andere organisaties en overheden. Vermits we bij OVI zowel land- en tuinbouwproducten als vis verwerken, konden we van steun genieten voor onze doelgerichte projecten bij het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.

De laatste jaren kregen we zo o.a. steun voor de realisatie van een regenwateropvang van bijna 1800 m³ voor de productie van stoom en de optimalisatie van de conservenproductie (blik en glas) doormiddel van een aanpassing van de productielijnen en een automatisatie van het beladen van de autoclaven.

Dit alles met respect voor een verbetering van het milieu en de omgeving, een verbetering van ons energiegebruik en een verbetering van de werkomstandigheden voor de betrokken werknemers.

OVI is dan ook fier om voor haar projecten deze steun te mogen ontvangen en mee bij te dragen aan een duurzamere wereld.